RelatedPost

CAMPANIA “CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!” IN LIBRARIILE ALEXANDRIA

CAMPANIA "CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!" IN LIBRARIILE ALEXANDRIA

ALEXANDRIA LIBRĂRII ȘI-A UNIT FORȚELE CU ORGANIZAȚIA SALVAȚI COPIII ÎN CAMPANIA “CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI!

Din 1950 îți pregătim ghiozdanul. Suntem mândri de asta și îți mulțumim!” 

Acesta este mesajul cu care librăriile Alexandria își întâmpină clienții de ani de zile. Toamna aceasta, alături de Organizația „Salvați Copiii”, Alexandria Librării inițiază campania de responsabilitate socială CUMPERI TU, PRIMESC ȘI EI! și îi invită pe români să se implice, astfel încât un număr cât mai mare de copii nevoiași să aibă ghiozdanele echipate pentru școală.

Conform statisticilor Salvați Copiii”, în România, 1 din 10 copii cu vârsta corespunzătoare învăţământului primar nu participă la educaţie. De la un an la altul, în loc să crească, procentajul copiilor cu vârsta de la 7 la 10 ani care frecventează şcoala primară este în scădere, iar cel al abandonului școlar la clase primare și gimnaziale în creștere. Aceste aspecte se reflectă în viețile a generații întregi de copii, însă noi, cu toții, putem determina schimbarea.

În perioada 1-30 septembrie 2015, clienții care vor pregăti ghiozdanele propriilor copii alături de noi și vor face orice achiziție din cele 30 de librării Alexandria aflate în 12 județe ale țării, vor sprijini și copiii nevoiași, pentru că anul acesta, Alexandria Librării donează sub formă de rechizite către Organizația “Salvați Copiii România” 1% din cifra de afaceri aferentă lunii septembrie 2015. Astfel, fiecare persoană care va face cumpărături de orice natură din oricare din librăriile Alexandria se alătură acestei campanii și face un gest concret de încurajare a educației.

Reducerea abandonului școlar și a procentajului mare de analfabetism în rândul copiilor din România sunt, pentru prima dată, posibile cu un simplu gest pe care îl facem atât de mulți.

Brandul Alexandria Librării face parte din grupul de firme cu capital integral autohton Alexandria Group. Cu o tradiție de peste 6 decenii de activitate în domeniul vânzărilor de carte și rechizite, rețeaua de librării Alexandria se distinge pe piața românească de profil și în mediul de afaceri românesc prin asumarea rolului de a promova adevărata cultură și elită românească dar și de a sprijini educația în România prin programe de reduceri acordate cadrelor didactice și elevilor din sistemul de învățământ românesc (Educard, Schoolcard Alexandria, Partener Card). Compania deține în acest moment 30 de librării în 12 județe din România: Suceava (punctul de plecare și centrul de management), Bacău, Botoşani, Iași, Vrancea, Buzău, Vâlcea, Sibiu, Arad, Mureș, Neamț și din martie 2015 în județul Bistrița-Năsăud, suprafața totală de vânzare fiind de peste 11.000 mp. În octombrie 2012, brandul Alexandria Librării a fost ales câştigător al programului Cel Mai Promiţător Brand Românesc, semn că există un potențial imens și insuficient exploatat pe piața de carte.

Salvaţi Copiii România este o organizație neguvernamentală, membră a Alianței Internaționale Save the Children, care acţionează pentru respectarea drepturilor copilului. Salvaţi Copiii România organizează campanii de sensibilizare a opiniei publice şi sprijină copiii aflaţi în dificultate. Acţionăm pentru modificarea politicilor şi a legislaţiei în beneficiul copiilor. Cooperăm cu tinerii şi cu copiii în vederea unei îmbunătăţiri durabile a vieţii lor. Recunoaştem şi punem accent pe responsabilităţile şi îndatoririle părinţilor, reprezentanţilor legali, profesorilor şi ale altor autorităţi ce acţionează în interesul copiilor. Prin intermediul activităţilor sale, Organizaţia Salvaţi Copiii se implică activ în asimilarea în plan legislativ a prevederilor stipulate de Convenţia ONU, referitoare la apărarea şi promovarea drepturilor copilului. De asemenea, Salvaţi Copiii luptă pentru influenţarea politicilor sociale şi a legislaţiei în beneficiul copiilor.

Proiectul este susținut de: Shopping City Suceava, Impact FM, Viva FM. Radio AS, Televiziunea Intermedia Suceava, TV PLUS Suceava, Bucovina TV, Monitorul de Suceava, Crai Nou Suceava, News Bucovina, OrasulSuceava.ro, Clement Media, Zile și Nopți.

VIDEO AICI !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *