Articole similare

BIJUTERIILE TOCMAI AU DEVENIT…INTELIGENTE!

BIJUTERIILE TOCMAI AU DEVENIT...INTELIGENTE! blog Arena Mall Bacau

CUFF este compania care lansează un nou trend în materie de accesorii tech în San Francisco, SUA și în întreaga lume. Compania a lansat o linie de accesorii care nu doar completează o ținută, ci oferă siguranța de care cu toții avem nevoie. Accesoriile sunt concepute pentru fete, băieți dar și pentru copii, purtabile în orice sezon, orice tip de ținută, în orice context.

DE UNDE A PORNIT IDEEA?

Deepa Sood este fondatoarea acestei linii de accesorii ingenioase. Aceasta s-a aflat de-a lungul vieții în situații în care ar fi avut nevoie de ajutor însă n-a avut și cum să îl ceară. De exemplu, să transmiți bonei că vei întârzia din cauza traficului fără a-ți distrage atenția de la trafic și a o apela, să afli locația copilului tău în cazul în care a întârziat la cină iar la telefon nu răspunde.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

De exemplu, dacă ești într-o situație periculoasă (observi un grup de indivizi ciudați apropiindu-se de tine), vei apăsa un buton de pe colierul/brățara CUFF și astfel, vei transmite un semnal unuia sau mai multor persoane pe care tu le-ai setat anterior prin intermediul aplicației. Aceștia vor primi semnalul tău în timp util, conținând locația în care te afli și cel mai rapid traseu până la tine. De asemenea, aceștia pot activa și microfonul astfel încât să te asculte în timp real.

În momentul în care ești într-o ședință și telefonul nu îți este permis, accesoriul CUFF te va ține conectat la solicitările prietenilor sau notificările importante prin vibrația discretă a acestuia. CUFF este și la îndemâna celor vârstnici care au alunecat pe stradă și au nevoie de ajutor.

Tehnologia încorporată în aceste accesorii constă într-o baterie menită să dureze până la un an, astfel încât să nu fii nevoit să o încarci zilnic ca în cazul unui smartphone. În momentul în care nu sunt folosite preț de câteva minute, intră în SLEEP MODE / STAND BY.

CÂT COSTĂ?

Prețul acestor accesorii variază între 50$ și 150$ și își merită fiecare bănut întrucât oferă siguranță în orice situație dacă sunt folosite corespunzător. Brățara, colierul, brelocul țin loc de telecomandă pentru smartphone-urile proprii, realizând conexiunea cu un alt telefon prin WiFi.

CUM ARATĂ ACESTE ACCESORII?

Colecția de debut cuprinde 9 piese cu un design simplu însă de efect. Sunt gândite astfel încât să fie purtate în orice context – brățări late din metal, brățări din piele naturală, brățări din piele întoarsă, coliere geometrice, breloc fashion. Brățările sunt denumite Lena, Carin, Mia, colierele sunt Lisa, Soleil și brelocurile sunt J și G.

CE URMEAZĂ?

Dat fiind faptul că suntem presați de timp, iar activitățile de pe parcursul unei zile sunt diverse, aceste accesorii trebuie să se potrivească cu orice. Fondatoarea dorește să extindă acest concept până la a-l încorpora în poșete, obiecte vestimentare și chiar încălțămintea de zi cu zi. CUFF are funcții similare cu ochelarii Google Glass  și cu ceasul de mână Samsung Galaxy Gear.

Inițial, compania a pus preț pe siguranța individuală, ca principalul rol al acestor accesorii, ulterior, acestea au ajuns să contorizeze bătăile inimii, efortul în sala de forță, caloriile arse pe parcursul antrenamentului, notificările de pe telefon ș.a.

Surse: www.cuff.io & www.nytimes.com

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *