RelatedPost

BASEWORLD 2016: CEASURI DE LUX

BASEWORLD_2016_CEASURI_DE_LUX

Pentru iubitorii de ceasuri nu exista un eveniment mai important decat expozitia anuala de la Basel. Chiar daca Salonul International de la Haute Horlogerie (SIHH) din Geneva incearca de ani buni să “fure spectacolul”, Baselworld a ramas liderul incontestabil al expozitiilor de ceasuri si bijuterii, iar editia din 2016 a accentuat acest aspect prin prezentarea unor piese cu adevarat uimitoare.

Mai bine de 150.000 de vizitatori au trecut in acest an portile salonului de ceasuri si bijuterii Baselworld pentru a admira miile de exponate prezentate de 1.500 de companii in frumosul oras aflat la ingemanarea dintre Elvetia, Franta si Germania.

Intr-un context deloc favorabil, industria ceasurilor de lux a cautat si de aceasta data sa se confunde cu stralucirea pieselor aflate la standuri insa, in ciuda mesajelor pozitive transmise de oficialii marilor case, in ochii tuturor se citea ingrijorarea. Una complet justificată daca avem in vedere ca raportul Fede­rației Elvetiene a Producatorilor de Ceasuri (FH) privind exporturile arata clar incheierea unui ciclu de crestere care a durat nu mai putin de cinci ani.

In aceasta atmosfera deloc vesela, noutatile prezentate de marile case producatoare de ceasuri au fost singurele care au adus licariri de placere sau uimire in ochii vizitatorilor, iar trendurile observate deja la SIHH – apologia traditionalului, skeletonizarea, utilizarea de materiale cat mai ciudate si o paleta de culori extrem de variata – au continuat sa fie prezente. Desigur, fiecare vizitator si-a făcut propriul clasament in functie de cunostințe, buget sau propria placere, insa este cert ca in noianul de noi produse, cateva au mari sanse de a se regasi foarte curand în colectiile pasionatilor.

Unul dintre acestea este Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, un ceas din otel cu bezel din Cerachrom ceva mai ieftin decat fratele sau din platina prezentat anul trecut.

Ulysse Nardin Grand Deck Marine Tourbillon este o altă piesa prezentata la Baselworld despre care pasionatii vorbesc deja foarte mult. Acest ceas este, în esenta, un iaht care poate fi purtat la mana a carui vela indica fără gres orele si minutele. Este tipul de ceas despre care toti prietenii vor dori sa afle amanunte si iti vor cere să il poarte macar cateva minute. Doar ca nu iti va fi deloc usor sa te desparti de o carcasa din aur alb de 18 carate al carui pret este de 280.000 de dolari. Doar 18 astfel de piese vor fi produse.

Cei care prefera piesele cu design futurist isi pot lumina privirile cu Jacob & Co. Astronomia Sky. Acest ceas – deși ii poti spune cu greu așa atunci cand il privesti – are atat dublu tourbillon cat si un mecanism cu doua axe. Iti poate indica atat ora si minutul cat si timpul sideral. Din nefericire, dimensiunile noului Jacob & Co. Astronomia Sky sunt dificil de acceptat, ceasul neputand fi purtat sub maneca sacoului sau a camasii. In functie de materialele din care doriti sa fie realizat, acest ceas poate costa intre 540.000 de dolari si 800.000 de dolari.

Alte piese care au atras în mod special atentia la Baselworld 2016, eveniment desfasurat intre 17 și 24 martie sunt: Bulgari Octo Finnissimo Minute Repeater, Bulova CURV, Hublot MP-07 sau Seiko Credor Fugaki Tourbillon, iar smartwatch-urile cu design clasic dezvaluie o noua tendinta in lumea ceasurilor. Cum majoritatea pasionatilor considera ca un ceas, fie el mecanic, electronic sau inteligent, trebuie sa fie și o declaratie de stil, aspectul “vintage” nu poate fi decat un atu. Asa se face ca Tag Heuer Connected a facut furori, iar marci precum Tissot, Mondaine sau Frederique Constant, au atras publicul cu modul ingenios de a combina clasicismul cu inteligenta.

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona

Ulysse Nardin Grand Deck Marine Tourbillon

Ulysse Nardin Grand Deck Marine Tourbillon

Jacob & Co. Astronomia Sky

Jacob & Co. Astronomia Sky

 

 

 

 

 

 
adriana_vieriu

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *