RelatedPost

BARBA ȘI TOT CE ÎNSEAMNĂ EA!

BARBA ȘI TOT CE ÎNSEAMNĂ EA

De data aceasta vom acorda o atenție sporită băieților! Barba și tot ce înseamnă ea!

Avantajul bărbii este că poti experimenta neîncetat noi stiluri, fără niciun risc. Îți dorești să pari mai matur, mai hotărât, mai aventuros sau pur şi simplu elegant? Barba vine în completarea acelui look…

Totul porneşte de la vechea simbolistică, a chibzuinţei, a înţelepciunii, chiar a vanităţii, oamenii cu barbă părând mereu serioşi şi buni. Astăzi barba reprezintă mai degrabă un accesoriu, fără a mai conta altceva în regimul timidului, în afară de cultivarea anevoioasă a bărbii. Datorită ei, se va metamorfoza din băiat în bărbat.

A fi atrasă de un bărbos a devenit o modă, fiecare femeie adaptându-se cerinţelor femelelor alfa, asemenea supunerii în faţa standardelor impuse de tendinţele vestimentare. Dacă înainte se invocau chestiuni de igienă când se discuta părul facial al unui bărbat, acum nu pare a mai conta că norocosul posesor trebuie să fie totuşi atent la îngrijirea ei, că nu este suficient să fie purtător.

Bărbaţii îşi admiră barba unul altuia, îşi vând ponturi. Pentru aspectul neglijent petrec ore, la fel ca și fetele la fardat. Alţii, din lene nu îşi mai rad barba, făcând din atracţia fetelor un mod de viaţă care în sfârşit le convine. Alteori, există impresia că lenea faţă de obiceiul bărbieritului îi evidenţiază masculinitatea, trăsătură supraapreciată de aceste iubitoare de bărboşi. Ei cred că toţi devin din agreabili, extraordinar de atrăgători, puternici. 

Când vine vorba să vă aranjati barba trebuie să luati câțiva factori în considerare precum vârsta, conformația, mediul profesional. Asta nu înseamnă că trebuie să te limitezi la un singur stil. Doar experimentând vei găsi ceva care să-ți placă.

Barba nu trebuie să depășească câțiva centimetri pentru că scopul final este să arăți matur și masculin. Sunt mulți care arată bine cu o barbă de câteva zile. Pentru a avea acest tip de barbă, ea trebuie întreținută aproape zilnic sau la două zile în funcție de cât de repede crește. Tot ce ai nevoie, este de un aparat special pentru barbă. Barba mai lungă este mai potrivită bărbaților mai în vârstă.

Dacă ești tânăr sau ai trăsături tinerești, o barbă te va ajuta să pari mai matur. Acest lucru poate fi un beneficiu în relațiile interpersonale și nu numai.

De asemenea, ciocul împreună cu mustața pot fi atractive dacă sunt întreținute zilnic.

DACĂ AI…

Faţa rotundă – este mai potrivit să o laşi puţin mai lungă în partea de jos a bărbiei pentru a lungi faţa. Barba pe margini trebuie să fie scurtă. Combinaţia de barbă şi  mustaţă este mai potrivită bărbaţilor cu faţa rotundă.

Faţa alungită – ai nevoie de o barbă lată  pentru ca faţa să nu pară aşa de alungită.

Faţa pătrată – te avantajează o combinaţie de barbă şi mustaţă.

Faţa mică – barba trebuie să fie scurtă deoarece nu va fi proporţională cu faţa ta.

Faţa ovală – te poţi considera norocos. Orice tip de barbă te va prinde bine.

A se înțelege că ne place orice fel de stil atât timp cât acesta e original! Fetele și moda acceptă orice, atât timp cât atitudinea este cea potrivită. Dacă voi considerați că la locul de muncă barba nu este permisă, purtați-o cu mândrie doar în timpul liber.  

Iată cea mai importantă pagină dedicata bărboșilor! – 100 BĂRBI, 100 ZILE

Sursa: www.stilmasculin.ro

by Adriana V.

One thought on “BARBA ȘI TOT CE ÎNSEAMNĂ EA!

  1. Avatar Ioana says:

    Interesant articolul. Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *