RelatedPost

ACOPERIREA 4G ORANGE ROMÂNIA

ACOPERIREA 4G ORANGE ROMÂNIA

Orange a extins rețeaua 4G în peste 1000 de localități din România, 90 dintre ele fiind orașe, peste 73% din populația urbană. Practic, acoperirea 4G a Orange România este extinsă la toate municipiile reședință de județ din România, dar și la o bună parte dintre orașele adiacente și la stațiunile montane de pe Valea Prahovei.

Conform noului Chief Technology Officer Orange România, Ştefan Slavnicu, orașele principale au acoperire 100% outdoor pentru rețeaua 4G, în timp ce orașele secundare și locațiile terțe nu beneficiază de acoperire completă, însă rețeaua urmează să fie îmbunătățită în viitor.

Orange a lansat trei tipuri noi de abonamente, două dintre ele dedicate 4G-ului, PANTERA și COLIBRI, ambele oferind posibilitatea de a utiliza un al doilea SIM pentru conectarea la internet de pe un dispozitiv secundar. În ceea ce privește viteza 4G în România, vorbim despre o viteză teoretică de 150 Mbps download și 50 Mbps upload, însă viteza reală este de 60 – 80 Mbps download și puțin peste 30 Mbps upload, numai cu opțiunea Superfast 4G.

CE ÎNSEAMNĂ 4G/4G+?

4G este noua generație de rețea mobilă, ce oferă acces foarte rapid la internet. Folosind tehnologia 4G ai acces la viteze de download de până la 150 Mbps şi până la 50 Mbps pentru upload, de până la 10 ori mai mari decât prin tehnologia 3G.

4G+ este o evoluție a rețelei 4G, ce va putea oferi viteze de download de până la 300 Mbps. În acest moment vitezele 4G+ pot fi testate în 8 Orange shop din 6 orașe:

  • București: Băneasa Shopping City, Piața Victoriei (Europe House), Universitate
  • Cluj Napoca: bd. 21 Decembrie 1989, nr. 23-25
  • Brașov: str. Mureșenilor, nr. 1
  • Timișoara: Bd. Republicii, nr. 8
  • Iași: str. Anastasie Panu, nr. 52
  • Galați: str. Brăilei, nr. 13A

CARE SUNT AVANTAJELE 4G?

Cu tehnologia 4G totul este mult mai ușor, de la accesarea unor pagini complexe de internet la citirea sau trimiterea de e-mailuri cu fișiere de mari dimensiuni. Poţi face videoconferinţă, streaming video HD (high definition) și poti accesa jocuri online mai rapid ca oricând, chiar şi atunci când te afli în mişcare.

Iar dacă ai o afacere şi lucrezi cu aplicaţii care consumă multe date, te vei bucura de viteze mari oferite de această tehnologie.

Pentru a naviga pe internet în reţeaua 4G, ai nevoie de un dispozitiv compatibil (smartphone, tabletă, modem), de un abonament sau o opțiune care să îţi ofere acces la acest serviciu, o cartelă USIM şi să te afli în aria de acoperire.

Noile dispozitive 4G sunt compatibile şi cu tehnologiile anterioare, deci nu vei avea nevoie de mai multe device-uri.

CÂT ESTE DE RAPID 4G?

  • Cu tehnologia 4G descarci un fișier de 750 MB în 2 minute
  • Cu tehnologia 3G+ descarci un fișier  de 750 MB în 8 minute
  • Cu tehnologia 4G încarci o poză de 5 MB în Orange Cloud în 2 secunde
  • Cu tehnologia 3G+ încarci o poză de 5 MB   în Orange Cloud în 30 secunde

*Timpul afișat a fost calculat folosind viteze medii reale de download de 60 Mbps (4G) / 13 Mbps (3G+) și de upload de 30 Mbps (4G) / 1,5 Mbps (3G+).

Pentru a verifica acoperirea 4G intră pe www.orange.ro/acoperire

 

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *