RelatedPost

6 LUCRURI CARE AGLOMEREAZA INUTIL CASA

6 LUCRURI CARE AGLOMEREAZA INUTIL CASA

#1: REVISTELE VECHI

Revistele vechi au informații vechi. În schimb, cărțile sunt “timeless”. Scapă cât mai repede de ziarele și revistele vechi, pe care oricum nu le vei mai citi. Adună praf degeaba și, în plus, faci loc pentru altele noi cu adevărat utile. Dacă te desparți greu de ele, le poți păstra doar pe cele care au articolele care-ți plac.

#2: DOCUMENTE EXPIRATE, LISTE DE CUMPĂRĂTURI

Sertarele dau pe dinafară de liste de cumpărături vechi, documente expirate, facturi mai vechi de 5 ani, chitanțe pentru rate deja încheiate. Sunt lucruri inutile, care îți ocupă spațiul pe care ai putea să îl folosești la depozitarea altor obiecte. În schimb, documentele importante este bine să le organizezi într-un dosar special, etichetat pe ani și domenii.

#3: ARTICOLE DE BUCĂTĂRIE

Dacă nu ai folosit niciodată toaster-ul, râșnița de cafea sau feliatorul de mezeluri, sunt mari șanse să nu le folosești nici în viitorul apropiat. Aceste ustensile și accesorii ocupă mult spațiu în bucătărie și este bine să le depozitezi altundeva, unde nu sunt la vedere. Dacă nu le mai vrei deloc, le poți da unui apropiat din familie care le-ar putea folosi.

#4: ÎMBRĂCĂMINTE / ÎNCĂLȚĂMINTE

Chiar dacă ești încă ești atașat de un anumit obiect vestimentar pe care îl ai de mai bine de 3 ani, gândește-te bine si renunță la el dacă l-ai purtat prea puțin sau niciodată.

Renunță la toate hainele care nu îți mai vin sau au anumite defecte pe care nu le poți repara. Împachetează-le și donează-le mai departe unor persoane care chiar au nevoie de ele.

#5: MEDICAMENTE

Fă curat în sertarul cu medicamente și aruncă-le pe cele care au expirat, au stat desfăcute prea mult timp pe raft sau pe care nu le mai folosești. Tot în această categorie intră și produsele cosmetice și de machiaj pe care nu le mai utilizezi de mai bine de un an.

#6: ALIMENTE

Cămara, debaraua și frigiderul sunt alte locuri pe care trebuie să le verifici regulat. Uită-te cu atenție la toate alimentele pe care le ai depozitate și aruncă-le pe cele expirate, care au semne de mucegai sau cele perimate întrucât le-ai depozitat necorespunzător. Cu siguranță și-au pierdut nutrienții și îți vor dăuna sănătății. Această sarcină este bine să fie făcută săptămânal.

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *