RelatedPost

19 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ ÎNCETEZI SĂ LE MAI FACI ÎNAINTEA URMĂTOAREI ANIVERSĂRI!

19-LUCRURI-PE-CARE-TREBUIE-SĂ-ÎNCETEZI-SĂ-LE-MAI-FACI-ÎNAINTEA-URMĂTOAREI-ANIVERSĂRI

Dacă te-ai oprit vreodată şi ai observat cum te afectează grijile, cum te-au schimbat odată cu trecerea anilor, vei dori sigur să faci ceva în privinţa aceasta. Iată câteva modalităţi perfect sănătoase de a scăpa de ele, sau, cel puţin a le face mai suportabile.

1. Lasă în urmă tot ce te face nefericit, lucrurile care nu te fac mai bun!

Oamenii sunt concepuţi să evolueze, să devină mai buni în tot ceea ce fac, să aibă tendinţa să se descopere şi să dobândească noi abilităţi pe parcursul vieţii. Orice piedică ce nu indică acest drum, trebuie îndepărtată iremediabil. În cazul în care este o persoană care face parte din viaţa ta, ia în considerare momentele bune şi momentele rele dintre voi şi vezi ce cântăreşte mai mult.

2. Descotoroseşte-te de problemele altora!

Într-un fel sau altul, fiecare dintre noi are tendinţa de a însuşi problemele din exterior, a căuta vinovaţi, însă toate acestea tind să ne conducă şi sa ne îngreuneze traiectoria. Ajută-l pe cel de lângă tine însă cunoaşte momentul când trebuie să îl laşi să se ajute şi singur.

3. Nu lua în seamă ce gândesc alţii despre tine!

Ai auzit-o peste tot, ai citit-o pe Facebook şi ţi-o spunem şi noi: nu trăiesc ei viaţa pentru tine, părerile lor nu-ţi plătesc facturile, nu te încarcă pozitiv, nu îţi ţin de cald noaptea.

4. Uită de percepţia ta asupra propriului corp! … NEREALISTĂ, de altfel

Au devenit un clişeu măsurile perfecte, gen 90-60-90 pentru fete. Ne lovim de “trupul perfect” în orice revistă de specialitate, de coaste ieşite pe dinafară, de pielea impecabilă prelucrată pe calculator. În subconştient vom rămâne cu faptul că niciodată nu ne vom alinia imaginii respective. Singura persoană pe care corpul trebuie să o mulţumească eşti chiar tu…şi eşti frumoasă! Eşti chiar frumoasă fără dimensiunile prestabilite, deci, nu mai număra caloriile!

5. Nu-ţi ignora problemele!

Dacă le vei ascunde sub covor nu înseamnă că vor dispărea. Nimic nu se va schimba dacă nu vei fi prezent la propriile decizii.

6. Nu mai regreta nimic!

Regretul este ca otrava: lăsată netratată, te poate omorî. Fiecare dintre noi a avut de-a lungul vieţii lucruri care ar fi putut decurge altfel, însă să îţi pierzi somnul gândindu-te într-una nu vei întoarce timpul.

7. Uită de lene şi fii productiv în fiecare zi!

8. Lasă nesiguranţa la o parte!

9. Nu te mai plânge atât de viaţa nedreaptă!

10. Nu crede faptul că lucrurile sunt menite să se întâmple de la sine!

Poate că eşti o persoană care crede în destin. Nu e un lucru rău însă nu înlocuieşte faptul că trebuie să iei viaţa în propriile mâini, în loc să aştepţi să se întâmple de la sine. Dacă e ceva ce îţi doreşti cu adevărat, este răspunderea ta să îl obţii. Nu aştepta să vină la tine!

11. Lasă stresul deoparte!

12. Nu mai încerca să îi schimbi pe cei din jurul tău!

13. Nu mai încerca să fii ceea ce nu eşti!

Să fie clar: cu toţii avem loc de mai bine. Putem deveni mai buni din dorinţa proprie, dar nu din voinţa altcuiva.

14. Uită de frica de a vorbi deschis!

Viaţa e mult prea scurtă pentru a ne închide în noi înşine. Spune tot ce gândeşti într-o măsură adecvată şi vei fi înţeles.

15. Nu mai fi furios…pe tine…pe alţii!

16. Nu mai găsi scuze pentru orice!

17. Uită de gelozia îndreptată spre persoanele din jurul tău şi apreciază ce ai deja!

18. Nu te mai gândi în mod obsesiv la viitor! Nu va face decât să te distragă de la prezent!

19. Uită de ideea că e prea târziu să mai schimbi ceva! Puţine sunt lucrurile iremediabile şi pe acelea le ştim deja cu toţii, aşa că…luptă!

by Adriana V.

One thought on “19 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ ÎNCETEZI SĂ LE MAI FACI ÎNAINTEA URMĂTOAREI ANIVERSĂRI!

  1. Avatar Zmeul Lucian says:

    Uneori, când încercăm să ne stabilim identitatea comparându-ne cu altcineva și, din diverse motive, considerăm că nu ne putem ridica la același nivel, sfârșim prin a sfida prin aceea că nu ne mai străduim deloc. Căutăm să negăm valoarea a ceea ce este măreț. Pentru a ieși dintr-o umbră mare trebuie să ne îndepărtăm mult. Și ne refugiem la polul opus, în speranța că, dacă nu suntem măreți, putem încerca măcar să ne simțim speciali. Poate așa avem o șansă la vizibilitate (uitând că nu este suficient să fim vizibili ca să fim și relevanți). Așadar ne construim un spațiu de siguranță în care să ne simțim speciali. Numai că prea multă siguranță înseamnă inerție – din temnița binelui nu iese nimeni, după cum se știe. Inerția blochează evoluția. Atunci ne va fi surpat unul din pilonii esențiali, iar spațiul de siguranță ne va fi anulat printr-o suferință. Suferința clarifică și trezește. Pentru că evoluția trebuie să continue.Poți să iubești oricât de mult, dar nu este înțelept să te atașezi oricât de mult. Se spune că dacă te vei atașa de ceva atât de mult încât să uiți de Dumnezeu, Dumnezeu îți va lua acel ceva. Cu alte cuvinte, dacă te atașezi de ceva atât de mult încât nu mai știi care îți este datoria și nu-ți mai aduci contribuția la restul existenței tale se va crea un dezechilibru esențial ce va distruge ordinea firească a lucrurilor din viața ta. Astfel te vei trezi și vei reapuca frâiele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *