RelatedPost

16 LUCRURI DE CARE AI NEAPĂRATA NEVOIE CÂND PLECI ÎNTR-O CĂLĂTORIE

LUCRURI DE CARE AI NEAPĂRATA NEVOIE CÂND PLECI ÎNTR-O CĂLĂTORIE

Atunci când pleci în vacanță, într-o călătorie mai scurtă sau mai lungă, bagajul este foarte important, de aceea, nu trebuie să iei lucruri de care nu ai neaparată nevoie întocmai pentru a nu te incărca inutil. Pentru a avea o listă deja pregătită, pe care doar să o consulți înainte de plecare, noi iți oferim un top al lucrurilor esențiale pe care trebuie să le conțină bagajul tău.

 • PAȘAPORTUL, buletinul, certificatul de naștere, permisul de conducere, alte acte (pentru orice eventualitate).
 • Biletele de avion printate, rezervarea de la hotel, numărul de telefon de la hotel, actele mașinii (dacă este cazul).
 • Smartphone (încărcat), tabletă, laptop (cu bateria încărcată) sau alte gadget-uri portabile … orice are conexiune la internet! Pentru că în ziua de azi, aproape orice cafenea/restaurant are acces Wi-Fi gratuit pentru clienți, astfel încât să poți accesa cele mai importante obiective turistice din orașul pe care îl vizitezi, te poți ghida printre mijloacele de transport dacă te-ai pierdut, ai acces la absolut orice te interesează pentru o experiență facilă într-un loc nou.
 • Valuta țării respective și cardul de cumpărături. Recomandarea noastră este să păstrezi o parte din bani cash însă o parte să ii lași pe card, întocmai pentru a evita o sesiune de shopping dusă la extrem !
 • Aparat foto, baterii, încărcător, cablu de date sau un smartphone pe care să instalezi anticipat o aplicație pentru fotografii impecabile. Smartphone-urile de ultimă generație vin cu o mulțime de bunătăți, printre care se numără și dotarea cu o cameră foto foarte performantă. Dacă ești fotograf amator, nici că îți mai trebuie un aparat foto separat, dacă te afli în posesia unui smartphone cu o cameră excelentă.
 • Construiește-ți câte un outfit pentru fiecare zi si pentru a nu pierde timpul cu spălatul. Pe cât posibil, include tricouri, jeanși, un pulover, o haină de ploaie mai groasă, o bluză sau o cămașă mai elegantă, o rochie sau un sacou (pentru o seară la restaurant). Ia cu tine haine care nu se șifonează, pe cât posibil!
 • O mini trusă medicală: pansamente, analgezice, antibiotice, vitamine, medicamente specifice dacă suferi de ceva anume. Îți va fi dificil să cauți o farmacie într-un oraș pe care nu îl cunoști, să explici ce anume ți se întâmplă din punct de vedere medical în limba lor.
 • O mini trusă de cosmetice: pastă de dinți și periuțe, săpun mini, gel de duș & șampon, farduri, gel de ras, aparat de ras, deodorant, un gel pentru mâini fără clătire, servețele umede și uscate. Dacă ai cazare la hotel, vei găsi în cameră câteva din lucrurile menționate anterior (desigur incluse în prețul camerei).
 • Pantofi comozi de schimb, preferabil balerini sau pantofi sport.
 • Un carnețel în care să-ți notezi amintiri și adrese ale amicilor.
 • Dacă pleci la mare, nu uita de costumul de baie și de crema de protecție solară.
 • Pentru un zbor lung cu avionul ia cu tine o mască pentru ochi – vei dormi mai bine!
 • Ia cu tine o carte sau o revistă pentru momentele de așteptare din aeroport sau gară.
 • Nu uita de cititoarele de carduri, pentru a-ți putea verifica situația financiară pe internet în orice moment.
 • Ia cu tine un mini foen, special pentru călătorie, doar dacă nu stai la hotel.
 • NU lua cu tine: fier de călcat, umbrele, prea multe haine, foarfecă, obiecte inutile și grele, prea multe cosmetice, trolere masive. Lasă-ți un mic loc în bagaj pentru câteva suveniruri și obiectele vestimentare pe care bănuim că le-ai pus deja pe TO DO list!

 

Sursa: www.tuitravelcenter.ro

by Adriana V.

One thought on “16 LUCRURI DE CARE AI NEAPĂRATA NEVOIE CÂND PLECI ÎNTR-O CĂLĂTORIE

 1. Avatar Pascariu Sorin says:

  Multumesc! Chiar intentionez sa plec intr-o calatorie si eram indecis in privinta bagajului. Acum stiu ce trebuie sa-mi iau si ce nu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *