RelatedPost

15 PASI PENTRU A INVINGE AUTOSABOTAREA

15 PASI PENTRU A INVINGE AUTOSABOTAREA

Autosabotarea reprezintă implicarea în comportamente ce te conduc către rezultate pe care tu nu ți le doresti, prin urmare îți tai singur creanga de sub picioare. Dacă îți dorești să elimini autosabotajul din viața ta, atunci poți să te pui pe treabă în felul următor:

1. Admite că te autosabotezi. Faptul că admiți implicarea din când în când în acțiuni care te duc către eșecuri sau dezamăgiri reprezintă primul pas către o soluție. Iar acest lucru este specific oricărei greșeli pe care o facem: mai întâi să admintem că facem acea greșeală.

2. Conștientizează și scrie pe o foaie de hârtie cum te autosabotezi. Gândește-te la anul care a trecut și scrie cum anume te-ai sabotat, cum te-ai limitat singur, în orice aspect al vieții tale: job, viață personală, prieteni, familie, bani etc.

3. Admite că ești responsabil pentru toate gândurile și acțiunile tale. Acesta este un pas extrem de important: când vei admite 100% că tu ești responsabil pentru gândurile și acțiunile tale, vei înceta să dai vina pe ceilalți.

4. Întocmește planul de bătaie. Acesta va combate orice încercare de autosabotare pe viitor.

5. Împărtășește-ți planurile. În doi ai mai mult curaj și vei fi motivat fără să vrei: poate fi un prieten, un membru al familiei, partenerul de viață sau chiar un mentor specializat.

6. Admite că schimbarea se face doar cu efort. În fond, este vorba despre tine și despre viața ta!

7. Crede în tine! Chiar dacă acum ți-e greu, caută metode de a-ți întări încrederea în tine!

8. Promite-ți că din acest moment încetezi să te mai autosabotezi. Poți chiar să scrii pe o hârtie această promisiune și să o semnezi. Va avea un efect extrem de puternic!

9. Sărbătorește-ți eforturile care dau rezultate. Meriți să sărbătorești dacă ai avut un succes pe acest drum al schimbării. Și cu cât vei sărbători mai des, cu atât vei prinde mai mult curaj, iar lucrurile vor fi din ce în ce mai ușoare!

10. Învață. Citește orice crezi că ți se potrivește legat de motivație, emoții, obiective.

11. Respinge negativismul din orice direcție. Fii sigur că vei mai avea gânduri și emoții negative, însă dacă vei fi atent și vei trece la acțiune imediat ce observi un astfel de comportament, ai toate șansele să reusești!

12. Dă-ți voie să te transformi. Deschide-ți mintea către noi posibilități, prinde oportunitățile care te înconjoară. Gândește diferit!

13. Gândește-te și la posibilitatea de a folosi suport profesionist, dacă începi să dai înapoi sau ești departe de a-ți găsi singur resursele și puterea. Poate fi un consilier, un mentor sau chiar o persoană care a trecut cu succes prin așa ceva.

14. Perseverează. Este singura metodă care dă rezultate. Cu siguranță, dacă te oprești vei eșua iar startul va fi de 2 ori mai greu.

15. Reînnoiește-ți promisiunea scrisă ori de câte ori vei cădea iar în autosabotaj și căutarea vinovaților în afara ta.

Aplicând toți acești pași, vei fi uimit să constați că ești din ce în ce mai mulțumit, îți vei vedea propria transformare, vei simți cum lumea împrejurul tău se schimba, pentru că tu te-ai schimbat.

by Adriana V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *