RelatedPost

11 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE FACI ÎNCEPÂND DE…ACUM !

pot pentru ca gandesc ca pot

1. Nu te mai judeca atât!

De ce îți place să te sabotezi? Când ceva nu merge cum ar trebui, primul impuls este să dai vina pe cineva, fie pe tine fie pe celălalt implicat. Încearcă sa pui în joc ce a fost bine din toată povestea, nu doar ce a mers greșit. Și cum cel de lângă tine are o scuză bună, vei îndrepta vina pe tine și te blamezi după circumstanțe. Indiferent cine a fost vinovat, te ridici de jos, mergi înainte și o iei ca pe o experiență din care ai învățat ceva.

2. Nu te critica singur!

Ai defecte…Ghici ce? Cu toții avem! Și cel mai important, cu toții greșim. Nu te critica singur pentru că oricum o vor face alții pentru tine … fie că faci bine, fie că faci rău!

 3. Nu crede părerile negative ale persoanelor din jurul tău!

Părerea celorlalți despre tine nu te definește deloc. Te influențează în mod negativ, te mănâncă pe interior, te consumă de-a dreptul. Trăiește-ți viața în mod pozitiv, cu o gândire mereu optimistă, în ciuda zilelor care chiar nu îți dau un motiv de a zâmbi măcar.

 4. Nu îți concentra atenția asupra lucrurilor pe care nu le ai!

Ce nu ai, poți obține oricând prin muncă, perseverență și atitudinea potrivită. Fă-ți un plan de acțiune și îndeplinește task-urile pentru a ajunge la ceea ce ți-ai propus. Stabilește de asemenea și perioada de timp alocată pentru visul tău.

 5. Nu te mai pune pe ultimul loc!

Pentru că este posibil să te dezamăgească tocmai persoanele cărora le-ai cedat locul. Și nu tocmai din rea voință, ci din pură întâmplare, din circumstanțe atenuante sau uneori din necunoștință de cauză.

 6. Încetează să îți mai petreci timpul cu persoanele greșite!

 7. Nu te mai îngrijora pentru nimicuri!

Dacă ziua bună începe cu un outfit de excepție, atunci nu e un detaliu. E un lucru chiar important! E un tabiet pe care tu îl ai și ți-l asumi cu fruntea sus…așa cum alții își beau cafeaua dimineața, sau poartă cravate în anumite culori în funcție de ziua săptămânii…apropo, nu sta chiar o oră practicând acest obicei! Trebuie să ajungi la timp la birou! Reține doar că nimicurile sunt impresiile, gândurile și influența celorlalți asupra ta. Ignoră tot ce te poate distrage de la esențial.

 8. Încetează să fii ceea ce … nu ești!

Chiar dacă se practică snobismul, se apreciază eticheta și se caută frumosul în toate, fii ceea ce ești cu adevărat și comportă-te ca atare. Nimic nu e mai fals decât o interpretare eșuată a unui rol departe de realitate.

 9. Încetează să mai ai așteptări!

… de la ceilalți. Începe să ai așteptări de la tine, din ce în ce mai multe, întrucât au rolul de a te împinge înainte. Concurează cu tine, autodepășește-te, nu te plânge, doar muncește mai mult.

 10. Nu mai încerca să cumperi fericirea!

Niciodată nu o să poți cumpăra cu banii ceea ce câștigi cu sufletul și cucerești cu inima. Toate celelalte vin ulterior!

 11. Nu renunța ușor!

Ia viața în propriile mâini și scoate ce e mai bun din ea! Fii proactiv și luptă pentru ceea ce merită pentru tine!

3 thoughts on “11 LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE FACI ÎNCEPÂND DE…ACUM !

  1. Avatar lucian popa says:

    In goana noastra de a ne demonstra cat de mari si tari suntem, am uitat sa ne bucuram de ce ne aduce cu adevarat placere viata. Credeti-ma ca cele mai simple lucruri sunt si cele pe care le regretam cel mai mult atunci cand le pierdem !

  2. Avatar Georgi says:

    ca bine mai zici !!! m-am cam saturat sa stau dupa altii, dupa parerea lor…eu cand imi mai traiesc viata ?

  3. Avatar Iustina Bunescu says:

    Cele mai utile sfaturi!!In mod special pentru persoanele pesimiste, eu sunt o persoana optimista si incurajez pe toata lumea sa fie la fel:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *