RelatedPost

10 MOTIVE PENTRU CARE SA MERGI LA PLAJA IN SPANIA

10_MOTIVE_PENTRU_CARE_SA_MERGI_LA_PLAJA_IN_SPANIA

Cei peste 60 de milioane de turiști care vizitează Spania în fiecare an, demonstrează că această țară este una dintre cele mai vizitate din întreaga lume. Atunci cand vine vorba despre vacanțe de vis, Spania se poate lăuda cu zone metropolitane deosebit de frumoase, cum ar fi Madrid sau Barcelona și cu plaje de-a dreptul impresionante, pe care le găsești în Insulele Canare, Valencia sau Insulele Baleare. Se apropie vacanța de vară, așadar, principalul obiectiv turistic la care se gandesc majoritatea oamenilor, prezintă aceleași 3 elemente: soare, nisip fin și mare. Evident, Spania poate să ofere toate aceste elemente.

Care sunt, așadar, motivele pentru care ar trebui să iei în considerare Spania, atunci cand mergi în vacanța de vară?

#1: Diversitatea plajelor. Plajele din Spania sunt pentru oricine, indiferent de varstă, de buget, de pasiuni sau de preferințele muzicale. Vei găsi plaje de lux, care te răsfață cu servicii All inclusive și cu o relaxare totală, însă poți descoperi și plaje pentru tineri, pe care sa îți intinzi cortul, să faci un foc de tabară și să canți relaxat, cat este noaptea de lungă. Aici găsești o diversitate foarte mare de activități, o vacanță petrecută în Spania fiind ideală pentru cei ce caută obiective turistice inedite, pentru cei care vor să se bronzeze sau pentru cei care își doresc viața de noapte.

#2: Bilete ieftine de avion. Numărul mare de romani din Spania a transformat transportul cu avionul din și către Romania într-un adevărat chilipir. Astfel, dacă îți planifici din timp călătoria, poți să descoperi bilete de avion la doar cateva zeci de euro, care să îți permită un buget mult mai mare pentru distracție și vizite.

#3: Ofertele deosebite ale hotelierilor. Fiind una dintre cele mai importante zone turistice ale lumii, Spania a dezvoltat un adevărat cult al vizitatorului. Astfel, te poți bucura de servicii extrem de bune și poți descoperi unități de cazare pe toate gusturile.

#4: Peisaje superbe. Peisajele din unele stațiuni sunt cu adevărat impresionante și răman întipărite multă vreme în mintea vizitatorului. Dacă vrei să experimentezi locații exotice, cu ape cristaline, nisip fin și monumente deosebite ale naturii, atunci plajele din Ibiza, Costa Brava sau Costa del Sol pot să te mulțumească pe deplin.

#5: O mulțime de parcuri acvatice, muzee și locuri de vizitat. Unii turiști nu pot să meargă în vacanță doar pentru a se relaxa pe un șezlong, ci își doresc să viziteze cat mai mult. Pentru aceștia, există parcurile acvatice din Costa de Almeria sau Costa Calida, dar și muzee.

#6: Mancarea deosebit de gustoasă. Bucătăria spaniola este una dintre cele mai gustoase bucătării ale lumii. Cu siguranță ai încercat specialități precum Tortilla, Paella sau Churros, însă niciunul dintre aceste preparate, nu este ața de gustos în Romania, cum este într-unul dintre restaurantele tradiționale spaniole. Dacă vrei să descoperi cultura din Spania, trebuie să încerci preparatele tradiționale, care îmbină cu succes o mulțime de cărnuri, legume și fructe.

#7: Clima. Clima este extrem de atrăgătoare, în condițiile în care peste tot, pe timp de vară, temperaturile se situează între 20 și 26 de grade Celsius. Majoritatea ploilor de pe litoralul spaniol se manifestă toamna și primăvara, așadar, dacă îți planifici o vacanță de vară pe una din plajele de aici, șansele să te bucuri de o vreme perfectă sunt deosebit de mari.

#8: Varietatea de oferte ale agențiilor de turism din Romania. Prețul unei destinații turistice este dat, de regulă, de cererea pe care o are în randul turiștilor. Cu cat este o cerere mai mare, cu atat prețurile ajung să fie mai mici. Din fericire, ofertele turistice pentru litoralul spaniol sunt din ce în ce mai numeroase și mai diversificate. Acestea acoperă toate bugetele, turiștii romani putand să opteze pentru sejururi low cost, destinate pentru cei cu buget redus, dar și pentru sejururi de lux, în hoteluri de 5 stele, care oferă o mulțime de beneficii.

#9: Adevărate bijuterii arhitecturale. O bună parte dintre plajele spaniole se află în orașe mari, cum ar fi Barcelona și Valencia. Acest lucru oferă posibilități nenumărate pentru turistul care își dorește să viziteze și să afle cat mai multe despre cultura țării în care se află.

#10: Shopping. Amatorii de shopping se vor simți în largul lor, dacă vor alege să își petreacă vacanța de vară în Spania. Barcelona, spre exemplu, oferă o mulțime de mall-uri și piețe celebre, de unde pot fi achiziționate haine ale designerilor celebri, sau bijuterii și accesorii. Începand cu 15 iunie, se dă startul reducerilor, așadar poți să descoperi adevăratele chilipiruri.

Dat fiind faptul că Spania are peste 8000 de km de coastă, adică mii de km de plaje, este destul de greu de ales o plajă care să fie cunoscută ca fiind cea mai interesantă sau cea mai bună. Astfel, poți alege Cala Llenya din Ibiza (o plajă de familie), Es Trenc din Mallorca (poți face surfing și te poți bucura de o mare agitate) ș.a. În GALERIA FOTO veti regăsi cateva plaje absolut superbe.

Pentru ofertele de cazare din Spania, puteți consulta agenția TUI TRAVEL CENTER din incinta Arena Mall.

Sursa: Tui Travel Center

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *