RelatedPost

10 LUCRURI CARE TE FAC MAI DEȘTEPT

ZECE_LUCRURI_CARE_TE_FAC_MAI_DESTEPT_Arena_Mall_Bacau

Cu toții avem impresia că nivelul de inteligență este oarecum fixat și trebuie să bați fierul cât e cald când ești tânăr întrucât, odată cu înaintarea în vârstă asimilezi mult mai greu lucrurile. Nimic mai neadevărat! O viață avem, o viață învățăm! Astfel, dacă ne hrănim creierul cu ce trebuie în mod constant, aflăm că vocabularul nostru se schimbă cu fiecare conversație, tindem să vedem mai multe detalii când analizăm o situație, luăm în considerare toate posibilitățile când e vorba să luăm o decizie, ne facem prieteni într-o manieră selectivă.

A nu se înțelege din cele spuse că de azi înainte trebuie să citim tone de cărți, să absolvim 5 facultăți odată, să facem teste de inteligență în mod constant pentru evaluare. Desigur, puteți face toate acestea însă vrem să înțelegeți că, dacă modificați câte ceva în rutina de zi cu zi, veți fi mai energici, mai dedicați priorităților, mai inteligenți, mai implicați.

Iată câteva trucuri pe care considerăm că e necesar să le faceți pentru a fi mai buni!

1.    Fii deștept cu timpul petrecut online

Timpul petrecut online nu trebuie să se rezume la căutarea filmulețelor cu animăluțe care te încântă / îți ocupă fiecare minut al zilei sau la încărcarea repetată a facebook-ului care te pune fără să vrei la curent cu fiecare eveniment al sutelor de prieteni din listă, prieteni care poate nici nu i-ai cunoscut vreodată personal. Internetul este plin de informații utile, cursuri și documentare despre personalități care au schimbat și schimbă încă lumea. E în regulă să îți înseninezi ziua cu o pisică ce face tumbe – play & replay – dar atât, revino la responsabilitățile pe care le ai, la task-urile tale, la … tine! Investește timp util în tine!

2.    Pune în scris tot ce înveți

Nu trebuie să faci un eseu din asta însă acordă 1 minut din zi să expui în scris ce ai învățat. La sfârșitul zilei vei rememora cele scrise și îți vei da seama că nu a trecut ziua în zadar, ți-ai alimentat creierul cu ceva util într-adevăr.

3.    Fă o listă de tip “DONE – FĂCUTE”

O mare parte din inteligență se datorează încrederii în propria persoană și fericirii, astfel, pe lângă lista cu lucruri “de făcut” întocmește și lista cu lucruri “deja făcute”. Scriindu-le, îți vei da seama cum să îți gestionezi timpul să faci mai multe chestii odată și vei realiza că nu se alege praful de lucrurile propuse. Lucrurile duse la bun sfârșit, indiferent cât de insignifiante ar fi, cresc stima de sine și încrederea că lista poate continua. Nu te descuraja de faptul că ai mai multe de făcut decât cele pe care le-ai făcut deja. În timp, lucrurile vor deveni în favoarea ta.

4.    Joacă SCRABBLE

Da, joaca e un mod de relaxare și de distracție alături de cei dragi și nu numai. Joacă Șah, Scrabble, Monopoly, Twister, Remi și asamblează piesele unui puzzle. Pune-ți creierul la treabă, nici nu vei ști cât efect are asupra ta acest artificiu.

5.    Discută lucruri inteligente în grupul de prieteni

A discuta liber cu cineva cu care îți face plăcere să stai, un bun prieten, este poate unul dintre cele mai rapide metode de a învăța. De ce? Pentru că nu vei fi stingherit să întrebi ce n-ai înțeles din prima, poți cere detalii despre subiect, poți să umpli lacunele pe care le ai despre o temă anume. Fii curios, fii dispus să înveți, doar ești între prieteni!

6.    Citește mult!

Nu-i o surpriză pentru nimeni faptul că cititul îți deschide mintea fără să conștientizezi măcar. Nu e importantă calitatea decât cantitatea. Citește mult și explorează diferite domenii de cunoaștere. Desigur, este bine de evitat lectura de tip cancan însă citește ziarul, reviste despre mașini, animale, economie, cărți întregi de psihologie, de vânzări, tehnici de negociere și tot ce îți trece prin mână.

7.    Explică și altora!

“Dacă nu îl poți explica în câteva cuvinte, înseamnă că nu l-ai înțeles suficient de bine!” (Albert Einstein) Fii sigur că ai asimilat cum trebuie ceea ce crezi că trebuia asimilat și că informația este bine înrădăcinată în memorie, astfel încât să poți reproduce subiectul în câteva cuvinte cu ușurință. Este relativ ușor să înveți ceva nou însă să fii capabil să reții informațiile și să le poți “preda” și altora este cel mai important.

8.    Fă lucruri noi!

Dacă ai timp la dispoziție, implică-te în lucruri noi, atinge domenii de activitate complet necunoscute. După ce a renunțat la școală, fondatorul Apple a avut foarte mult timp la dispoziție și s-a implicat într-un curs de caligrafie. La momentul respectiv, i s-a părut lipsit de importanță, chiar irelevant. Peste ani, avea să înțeleagă faptul că deprinderile din cursul respectiv i-au fost de folos în primele Mac-uri lansate pe piață. CONCLUZIA: viața îți presoară situații din care înveți lucruri utile în momente în care nu te aștepți. Tu doar trebuie să profiți de tot ce ți se oferă și să aștepti să culegi roadele.

9.    Învață o limbă străină

Ia-o ușor! Nu e cazul să o înveți la perfecție sau să respecți un timp de studiu anume, însă fii dispus să înveți în confortul propriului camin, nu cu ajutorul unui profesor. Cu timpul, poate deveni o corvoadă dusul la pregătire și chiar poți renunța. Tutorialele de pe internet, cărțile online și dicționarele din librării îți vor fi mai mult decât suficiente pentru asta.

10. Relaxează-te

Stai cu tine la o cafea! Închide telefonul, televizorul și orice device care te ține conectat și reflectează timp de câteva minute. Relaxează creierul și dă-i timp să proceseze tot ce învață. Fă sport și conectează-te la propriile gânduri! Profită de acele câteva minute de dinainte de somn și liniștește-te după ziua agitată de care cu siguranță ai avut parte.

Toate astea îți vor aduce o viață activă și fiecare clipă petrecută va avea sens. Desigur, într-o primă fază, vei avea tendința să îți acorzi mai multe momente de relaxare decât necesar, să încetezi brusc scroll-ul pe pagina de facebook e un lucru aproape imposibil, însă, cu timpul, vei simți diferența. Te vei implica mai mult în discuții, vei fi mai stăpân pe sine în relațiile interumane, vei filtra mai atent calitatea informațiilor, vei construi adevărate strategii în viață pentru a-ți atinge țelurile.

Sursa: Business Insider

 

by Adriana V.

2 thoughts on “10 LUCRURI CARE TE FAC MAI DEȘTEPT

  1. Avatar 2017 says:

    How much does logo design cost? | Logo Design Love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *