RelatedPost

9 CURIOZITATI PE CARE TREBUIE SA LE STII DIN TEHNOLOGIE

10_CURIOZITATI_PE_CARE_TREBUIE-SA_LE_STII_DIN_TEHNOLOGIE

#1. Firma de cercetare globală, GfK, a anunțat la IFA 2015 prin vocea lui Jurgen Boyny, director global al consumatoarelor electronice, că declinul constant al prețurilor smartphone-urilor va duce la o creștere importantă a pieței, de pană la 859.12 miliarde de dolari față de 846,07 miliarde de dolari, adică de 1.5%. În schimb, Europa va suferi un declin de 2%.

#2. O nouă tehnologie a fost prezentată la 2015 Computer-Human Interaction Conference (CHI) din Seul–BODYPRINT care va transforma display-ul smartphone-ului într-un scaner biometric. Cercetătorii de la Yahoo Labs vor să ducă securizarea telefoanelor dincolo de senzorul de amprentă și să poată fi scanate și alte părți ale corpului.

#3. Inginerii germani au creat o mașină concept numită EOssc2 care își poate micșora lungimea și își schimbă direcția roților pentru o parcare laterală ușoară. Mașina care prinde 60km/h este una “ultra flexibilă pentru orașele mari”.

#4. Una dintre cele mai populare tablete din ultimii ani, Nexus 7, creat de ASUS și vandut de GOOGLE, nu va mai fi fabricată. Lansată în iulie 2013, ea va fi înlocuită de versiunea mai nouă, Nexus 9. Singurul mod prin care doritorii vor mai putea cumpăra tableta este de la retaileri third-party precum Amazon.

#5. S-au implinit 10 ani de cand a fost postat “Me at the zoo”, primul clip din istoria YouTube. Clipul a fost postat de către Jawed Karim pe 23 aprilie 2005, cel care a fondat compania alături de Steve Chen și Chad Hurley. YouTube a fost cumpărat de către Google cu 1.6 miliarde de dolari, în octombrie 2006.

#6. Software-ul care stă în spatele Siri este numit Jarvis, după inteligența artificială din seria Iron Man sau The Avengers.

#7. Un bărbat a cumpărat din greșeală un Xbox One în timpul unei demonstrații Apple Watch. Din nefericire, aplicația celor de Amazon are o opțiune numită “One click buy” ceea ce l-a facut să comande fără să vrea consola.

#8. Cercetătorii de la firma de securitate FireEye, au descoperit că pană și cele mai noi dispozitive mobile sunt vulnerabile în fața hackerilor, deși acestea sunt concepute să fie cat mai sigure. Aceștia au făcut o serie de teste pe Samsung Galaxy S5, dar și pe alte telefoane cu Android.

#9. Email-ul președintelui american, Barack Obama, a fost spart de niște hackeri din Rusia, scriu cei de la New York Times. Incidentul a avut loc anul trecut.

Sursa: Yoda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *