Articole similare

PRIMA CLADIRE DE BIROURI DIN LUME CONSTRUITA CU IMPRIMANTA 3D

PRIMA_CLADIRE_DE_BIROURI_DIN_LUME_CONSTRUITA_CU_IMPRIMANTA_3D

Emiratul Dubai a anuntat ca va construi o mica cladire de birouri folosind in premiera o imprimanta 3D, intr-un efort de a dezvolta o tehnologie care ar reduce costurile si economisi timpul in domeniul constructiilor.

Desi sunt inca la inceputuri, imprimantele 3D demonstreaza versatilitate extraordinara in ceea ce priveste complexitatea, forma si dimensiunile obiectelor modelate folosind materiale dintre cele mai diverse.

Tehnologia a fost testata cu succes in domeniul medical, folosind la crearea de proteze personalizate, mai ieftin si mai rapid decat prin metodele traditionale. De asemenea, imprimantele 3D au produs autoturisme complet functionale, indicand o posibila cariera pe linia de asamblare a marilor uzine de autoturisme.

Ultima provocare a fost lansata de United Arab Emirates National Innovation Committee: crearea unei cladiri de birouri complet utilata cu obiecte de mobilier. Lucrand impreuna cu WinSun Global si alte cateva companii, comitetul format propune instalarea unei imprimante 3D chiar la locatia viitoarei cladiri, masinaria de aproximativ 6 metri inaltime urmand sa fabrice pe loc toate componentele necesare.

Trebuie spus ca aceasta nu este prima experienta de acest gen, compania WinSun Global avand deja in portofoliu un bloc de apartamente cu 6 etaje si o casa, produse insa pentru clienti din China.

Cladirea va avea un singur etaj, cu o suprafata de aproximativ 185 mp si va fi imprimata strat cu strat folosind o imprimanta inalta de peste 6 m, a spus Mohamed Al Gergawi, secretar general al guvernului cu rang de ministru in Emiratele Arabe Unite.

Potrivit informatiilor publicate pe website-ul companiei, pentru construirea noii cladiri va fi folosit un tip special de beton armat, respectiv plastic si gips armat cu fibra de sticla. Folosind aceasta metoda de constructie, echipa de dezvoltatori spera sa poata finaliza intreaga cladire in doar cateva saptamani. Mai mult decat atat, piesele produse pe loc de imprimanta 3D sunt asamblate in imediata vecinatate la costuri cu 50-80% mai mici decat prin metoda clasica, iar risipa de materiale rezultata in urma proceselor tehnologice este redusa cu 30-60%.

Descrisa ca si cladire de birouri, constructia va servi insa si altor scopuri, cum ar fi centru de expoziitii in cadrul ˝Muzeului viitorului˝ din Dubai, care va fi deschis in preajma anului 2017.

Sursa: agerpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *